Sveiki,
Vakar naktį įvyko tokia paprasta, bet itin šlykšti situacija. Ėjome su draugu iš baro ir, deja, savo kailiu pajautėme viešųjų tualetų Vilniuje trūkumą. Mus už tai sulaikė prezidentūros apsauga ir iškvietė policiją. Buvome nuvežti į komisariatą Pylimo gatvėje. Savo klaidą visiškai pripažinome ir nesipriešinome. Dabar tai, kas man kelia įtarimų:
1) Buvome pralaikyti šešias valandas nuo sulaikymo. Kiek žinau, riba yra penkios.
2) Mums neprisistatė nei vienas patrulis, nematėme pažymėjimų. Paprašius suteikti informaciją apie su manimi įtartinai bendravusio pareigūno pavardę, išgirdau atsisakymą: "ten už sienos kai išeisit pamatysit pavardes visų kas budi šiandien". Man gi nereikėjo visų, man reikėjo būtent to, kurį norėjau apskųsti. Be to, tas "ten už sienos" buvo lauke. Turbūt net nereikia minėti, kad neradau jokio sąrašo.
3) Buvau forsuojamas pasirašyti prisipažinimą, kurio teksto pats nerašiau - jį atspausdino (su gramatinėm klaidom) pareigūnas, minėtas 2 punkte. Man neleido net dorai perskaityti. Kai pradėjau gilintis į tą dokumentą, manęs paklausė "tai gal nori dvi paras čia sėdėt???"
4) Buvome neišleidžiami net į tualetą, nors tikrai pranešėme ne kartą apie šį norą.
5) Radę internete komisariato numerį, skambinome juo. Pirmą kartą pakėlė, tačiau išgirdę, kad norime sužinoti šį tą apie savo situaciją, pareigūnai numetė ragelį. Toliau neatsiliepė skambinant iš mūsų numerio. Paprašėme draugės, kad paskambintų ji. Taip pat buvo atsisakyta paaiškinti situaciją ir numestas ragelis.
6) Buvome apstumdyti ir apkumščiuoti, nes pareigūnas ne taip išgirdo mano draugo žodžius. draugas pasakė, atsiprašant, "aš tuoj apsim*šiu", o pareigūnas išgirdo "aš tuoj jam kaip p*siu". negana to, buvo apstumdytas ne tik mano draugas, bet ir aš, nieko net nesakęs.
Esu padorus pilietis, tai mano pirmas prasižengimas. Studijuoju gerbiamame užsienio universitete, prisidedu ir organizuoju visuomenines akcijas. Esu vienos ne pelno siekiančios asociacijos tarybos narys. Nesu visiškai iš kelmo spirtas, suprantu, kad tuo sulaikymu buvo padaryta nemažai pažeidimų. Labiausia įtartina, kad atsisakė parodyti pažymėjimą ar prisistatyti, net jau kai buvau paleistas.
Labai prašau, padėkite man. Noriu imtis veiksmų, rašyti skundą, bet nesu teisininkas ir nežinau kaip tai padaryti, kad būtų naudos. Su man skirta nuobauda visiškai sutinku, liūdna tik todėl, kad su manimi buvo elgiamasi kaip su gyvuliu, net neatsakomi žmoniški, mandagiai užduodami klausimai.
Iš anksto dėkui.
Pirmiausia - gerbiamų universitetų augintiniai prie prezidentūros sisi nedaro
O kalbant rimčiau - samdykite advokatą ir pirmyn.
Forumas