Sveiki,
Prašau patarimo. Mano situacija tokia: persirikiuodama į kitą eismo juosta šiek tiek liečiau kitą automobilį. Kadangi nesupratau, kad įvyko susidurimas, nuvažiavau iš įvykio vietos. Teismas paskyre 3000 lt ir 3 metus taisiu atemimas. Mano advokatas surašė apeliacinį skundą, tačiau ir šis buvo atmestas ir apeliacinio teismo nutartis neskundžiama. Tačiau aš vis dar esu įsitikinusi, kad man pripaišytas nuosprendis neteisingas. Plius aš įvykio metu buvau nėščia, tai yra lengvinanti aplinkybė, bet į tai nebuvo atsižvelgta. Be to visai neseniai viešai nuskambėjo panašūs įvykiai (iš įvykio vietos pasišalino Storpirštis, Bobelis, Gabalis) nė vienam iš jų nebovo paskirtos tokios griežtos bausmės. Ar yra galimybė kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą dėl neteisingai išnagrinėtos bylos? Gal kas turit kokių gerų patarimų, labai lauksiu.
Nėščia - tai nebent sunkinanti, bet tikrai ne lengvinanti aplinkybė
Jeigu nesibaigė apskundimo terminai - galite skųsti. Tik įdomu, o kur dingo Jūsų advokatas?
31 straipsnis. Atsakomybę už administracinį teisės pažeidimą lengvinančios aplinkybės
Atsakomybę už administracinį teisės pažeidimą lengvinančios aplinkybės yra šios:
9) teisės pažeidimą padarė nėščia moteris;
Taigi, ATPK sako, nad nėštumas yra lengvinanti aplinkybė.
O mano advokatas pasiėmė pinigus, surašė apeliacinį skundą ir kai apeliacija buvo atmesta, pareiškė, kad nieko nebegalima padaryti. Todėl ir noriu išsiaiškinti ar ne per brangiai sumokėjau advokatui už apeliacinio skundo surašymą, iš kurio realiai jokios naudos neturėjau.
Apeliacinio (apygardos) teismo nutartyje parašyta NUTARTIS NESKUNDŽAMA, tačiau galbūt dar galima į vyriausąjį teismą kreiptis?
Cituota irmite:31 straipsnis. Atsakomybę už administracinį teisės pažeidimą lengvinančios aplinkybės
Atsakomybę už administracinį teisės pažeidimą lengvinančios aplinkybės yra šios:
9) teisės pažeidimą padarė nėščia moteris;
Taigi, ATPK sako, nad nėštumas yra lengvinanti aplinkybė.
As jau senei pastebejau, sitam forume normalaus atsakymo nesulauksi. Toks ispudis, kad atsakineja zmones, visai nezinantes teise!
Forumo pagrindinis puslapis