Sveiki,
Pradejau dometis kaip reikia tvarkytis dokumentus paduot į teismą dėl vaikų išlaikymo. Esame išsituokę, vyresniąjam yra priteristi alimentai, o mažąjam ne. Kadangi auginu vaikutį iki 3 metų, tai nedirbu ir mano pajamos tik pašalpa iš soc. rūpybos, todėl man buvo pasiūlyta kreiptis į savivaldybę pas juristą, kuris nurodė surinkti visas pažymas ir kreipėsi į teismą dėl antrinės teisinės pagalbos teikimo. Po savaitės gavau popierius, kad suteikta man antrinė teisinė pagalba, paskirta advokatė. Parašyta, kad valstybės garantuojama ir apmokama antrinės teisinės pagalbos išlaidų dalis pareiškėjai yra 100 procentų. Aš kreipiausi į nurodytą advokatę, ji surašė ieškinį teismui, bet jame parašyta, kad atsakovas, t.y. mano buvęs vyras turės apmokėti teismo išlaidas ir advokatės paslaugas. Noriu paklausti, ar advokatė tokiose bylose dėl alimentų būtinai turi atstovauti ir už kokias dar paslaugas nori prisiteisti iš atsakovo? Juk atsakovas jos nesamdo, o man 100 proc valstybe apmoka. Ir koks yra žyminis mokestis už tokią bylą?
Jeigu skiriatės dėl vyro kaltės, tada taip, jis turės viską apmokėti.
Advokato samdyti nėra privaloma.
Forumo pagrindinis puslapis